Workshops

Tapas en andere Spaanse gerechten:

Het koken van Spaanse gerechten is er met de paplepel in gegoten. Door de jaren heen heb ik de gerechten die mijn moeder, grootmoeder, tantes en nichten maakten, nagemaakt en de recepten op papier gezet.

Nu kunt ú het ook leren maken. Van een eenvoudige Tortilla de patatas (aardappelomelet) tot de meer complexe Paella of wat dacht u van de altijd geliefde albóndigas en salsa de tomate (gehaktballetjes in tomatensaus).

In de zomer smaakt een verfrissende gazpacho (koude soep) erg goed en in de winter kiest u bijvoorbeeld voor de aardappel crème soep met krokant gebakken chorizo.

Elk jaar ontdek ik weer nieuwe tapas, pinchos, montaditos en andere heerlijke gerechten in Spanje. Eenmaal weer terug in Nederland ga ik gelijk aan de slag om deze smaakvolle hapjes te maken en goede recepten uit te werken. De Lagrimitas de pollo en adobo (gepaneerde, gemarineerde kipfiletstukjes) die ik de afgelopen keer in Jerez heb gegeten, heb ik al meerdere keren geserveerd en zijn iedere keer weer een hit.

Wilt u een verfrissende sangria of rebujito maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

U ontvangt van mij een lijst met gerechten waar u uit kunt kiezen om te maken tijdens de workshop. Dus ú bepaalt!

 

Engelse Afternoon Tea:

De hype rond de “high tea” lijkt voorbij en we kunnen weer gewoon gaan genieten van een Afternoon tea, want dat is wat de meeste Nederlanders nemen. Een afternoon tea is een Engelse traditie die rond 14.00 uur wordt geserveerd en bestaat uit sandwiches, scones en cake, vaak aangevuld met een chocolaatje.

Een High tea lijkt meer op een avondmaal en bestaat uit hartige gerechten zoals vleespastei of vis begeleid door groente en brood. Bij Asun’s Delicious cooking leert u onder andere lekkere scones maken, brownies en tuna sandwich cakes. Wilt u liever cucumber sandwiches of cupcakes bij uw thee, dan is dat ook mogelijk.

Bent u vegetarier of is iemand in de familie of vriendenkring vegatarier? Dan is een Afternoon Tea een uitstekend idee om iets te vieren. Want naast de cucumber sandwiches en alle zoete gerechten, kunnen we ook mijn zeer populaire rijstmuffins maken. Deze worden gemaakt met geurige rijst en cashewnoten en zijn altijd snel op! Of wat dacht u van bloemencupjes gemaakt van filodeeg en gevuld met zachte geitenkaas…

U ontvangt van mij een lijst met gerechten waar u uit kunt kiezen om te maken tijdens de workshop. Dus ú bepaalt!

Fingerfood en andere borrelhapjes:

Wilt u voor uw feestje eens wat anders dan een bitterbal en borrelnootjes? Boek dan een fingerfood workshop en samen maken we de heerlijkste, mooiste hapjes.
Zoals mini tortilla muffins met krokante chorizo, of amuseglaasjes met romige doperwtensoep. Ook voor uw gasten die niet van vlees of vis houden heb ik lekkere hapjes, bijvoorbeeld gevulde champignons met ricotta of mozzarella pops met citroen.

Als u vindt dat bij een feestje ook een gefrituurd hapje hoort, niet getreurd want u kunt ook kiezen om de verrukkelijke rijst-garnalen balletjes te maken. Denkt u…. dat is allemaal veel te moeilijk voor mij? Welnee, iedereen kan hapjes leren maken. Bijvoorbeeld hummus, gewoon de juiste ingrediënten in de blender doen en mooi op een stokbroodje presenteren. De oooohs en aaaahs zullen u verbazen.

Handig bij een fingerfood feestje is dat schalen, prikkers en servetten toereikend zijn, dus de afwas is zo klaar!

U ontvangt van mij een lijst met gerechten waar u uit kunt kiezen om te maken tijdens de workshop. Dus ú bepaalt!

Bonbons en chocolade:

Om truffels en bonbons te maken heb je een beetje geduld en aandacht nodig en dan kan iedereen het! Bij een bonbons- en chocolade workshop maken we bonbons en chocolades waarbij we mallen en vormen gebruiken én we maken chocolaatjes met de doorhaal methode.

Ik leer u chocolade te tempereren en lekkere vullingen te maken. Ook kunnen we chocoladedecoraties maken die u kunt gebruiken voor op een taart of een dessert.

Pinda rotsjes, chocolade flikken en fudge kan iedereen maken! Wilt u een grotere uitdaging, dan gaan we gevulde bonbons maken. Zoals melkchocolade bonbons gevuld met zelfgemaakte karamel of pure chocolade bonbons gevuld met marsepein, likeur en gekonfijte vruchtjes.

Ook kunnen we chocoladedecoraties maken die u kunt gebruiken voor op een taart of een dessert. De “chocolate lace cake wraps” zijn overgewaaid uit de VS en helemaal hot! Of zelfs chocolade schaaltjes leren maken die u bij een diner vult met heerlijke frambozen mousse of vers fruit.

U ontvangt van mij een lijst met gerechten waar u uit kunt kiezen om te maken tijdens de workshop. Dus ú bepaalt!

Wat heeft u nodig als u een workshop wilt u boeken bij Asun’s Delicious Cooking?

Een keuken met standaard uitrusting zoals o.a. een fornuis, pannen en het liefst een oven waar een bakplaat van 30x40cm in past, een koelkast en vriezer met voldoende ruimte om gerechten eventueel in te koelen. Dit allemaal afhankelijk van de gerechten die u kiest. En verder een tafel waar we aan kunnen werken. Zelf neem ik nog extra snijplanken, weegschalen, mengkommen en de benodigde (bak)vormen mee. Verder beschik ik zelf ook over een aantal bakplaten en elektrische kookplaatjes die ik mee kan nemen.

De workshops duren 2 ½ - 3 uur. Daarna kunt u lekker gaan genieten van u zelf bereide gerechten. Tijdens de workshop worden er, afhankelijk van de aantal deelnemers, de moeilijkheidsgraad van de gerechten, de logistiek en wélke workshop er gekozen wordt, tussen de 5 en 10 gerechten gemaakt, meestal gaan we in groepjes van twee aan de slag.

Verder ontvangt u van mij één setje met alle recepten én mail ik de recepten na de workshop naar u zodat ook de andere deelnemers alle recepten hebben en ze het thuis nog een keer kunnen maken!